Aktuellt 2024

JANUARI

Nyårshelgen blev lugn och välsmakande, här hemma i Bromölla, tillsammans med Gun och hennes hundar. En hel del raketer och oväsen men merparten kom vid 12-slaget och då sov de flesta hundarna redan.

Den 3/1 blev det däremot inte så mycket sömn – det var dags för en ny knäprotes, och detta just när vintern slog till för fullt! Jag var således betydligt mer nervös för bilresan till Hässleholm än för själva operationen. Men det gick bra på alla fronter, och nu är det rehab (merparten i TV-soffan) för hela slanten. Lambo och Honey kom tillbaka hem redan efter några dagar, medan Wolffie fortfarande roar sig med sin syster i Glimåkra.

Rehabiliteringen fick en rejäl puff framåt efter de goda nyheterna från Gdansk i Polen helgen 6-7/1. Då ställde nämligen Karolina ut sin Vista på två internationella utställningar, och lyckades få CACIB på båda!!! Stort grattis!

Vista tog två CACIB tillsammans med
matte Karolina i Gdansk, Polen

På söndagen kom det goda nyheter även från England. Klumpen, som numera kallas Banksy och egentligen heter Lakkas Yankee Sweet Silkcroft, deltog i en open show i England, där han först blev BIR och BIG valp, och sedan 2:a i BIS-finalen – way to go!

Banksy

Den 17/1 fyllde Honey 14 år! Det blev köttbullar och tuggben att festa på. Tur att det dessutom finns snälla människor som går ut med mina hundar emellanåt här i Bromölla.

Lambo och Honey njuter av vintervädret

Slutet av januari tillbringades mestadels i TV-soffan – det tar tid att läka efter en knäoperation. Wolfie befann sig ju på ’träningsläger’ i Glimåkra under min konvalescens. Där blev både han och syster Wega ordentligt firade på sin 2:årsdag. Faster Hollie var förstås med och kollade att ungdomarna skötte sig.

Banksy fortsätter att visa upp sig nästan varje helg i England med fina placeringar; han blev BIS valp på en utställning i Newton Abbey, samt grupp-3 på en annan utställning i Wellingborough. Och här på hemma plan tävlade Alison i nosework med bästa tänkbara resultat; godkänt på alla fyra söken och diplom, både 27:e och 28:e januari!

Banksy vinner YKC Terrer Stakes i Manchester

Alison med fin diplomrosett efter nosework i Ängelholm

FEBRUARI

Vista åkte med sin matte till Danmark andra helgen i februari. Där gick det prima första dagen med BIM men tyvärr blev det bara en andra plats i championklass den andra dagen. Samma helg var Banksy i farten i England igen och blev BIS valp hos en terrierklubb i South Wales. Helgen därpå upprepade han detta hos terrierklubben i Devon and Cornwall. Han har verkligen startat sin utställningskarriär p bästa sätt. Ett antal olika människor har visat honom i ringen, men han tycks vara lika glad och framåt vem det än är som håller i snöret.

Vista (th) blev BIM i Fredericia, BIR blev hennes halvbror House Of Softy Idar

Banksy blev BIS valp i South Wales

Söndagen den 18:e fick Oscar (Lakkas Sävstaholm) dambesök hemma hos sig i Helsingborg. Stor kärlek uppstod omedelbart och nu hoppas vi att det ska bli en fin valpkull! Samma dag var Luca och Maggan hemma hos Linnea för en behövlig vårfrisering.

Luca (Lakkas York Imperial), 9 månader

Maggan (Lakkas Yellow Bellflower), 9 månader

Lördagen den 24:e var alla tre syskonen i Y-kullen i farten. Luca och Maggan blev BIR respektive BIM junior hos Nordskånska kennelklubben på en inofficiell utställning i Hässleholm – där dessutom Hollie blev BIR veteran. Och Banksy blev reserv BIS-valp i Torquay i England. Dagen därpå blev han dessutom Grupp-3 valp i Cheltenham.

Luca (BIR) och Maggan (BIM) juniorer

Hollie BIR veteran

Banksy reserv BIS i Torquay

Banksy grupp-3 i Cheltenham

MARS

Redan första helgen i mars var det dags för utställning igen. Linnea och Camilla åkte till Birkerød strax norr om Köpenhamn. Med sig i bilen hade de Luca (Lakkas York Imperial) som just fyllt 9 månader och skulle göra debut på officiell utställning samt Räkan som jagar sitt tredje och sista danska cert. För stackars Räkan gick det inte den här gången heller: en andra placering i bästa tikklass med reservcert första dagen och en tredje placering i bästa tikklass andra dagen. Det är bara att åka vidare… Luca överträffade däremot alla förväntningar, och vann juniorklassen båda dagarna, blev BIR junior och sedan BIS-4 junior i finalringen! Dessutom blev han bästa hane (och vann över tre championhanar) första dagen samt BIR! Andra dagen gick det nästan lika bra, och han fick en 2:a plats i bästa haneklass. Och både cert och juniorcert båda dagarna förstås… Sicken stjärna!

BIR (Luca tv) o BIM i Birkerød

På söndagen i England gick det som vanligt bra för Lucas bror Banksy, som blev Best Puppy in Group-2 på en utställning i Bridgend.

Banksy blev BIG-2 puppy i Bridgend

På söndagen hade Wolfie fått ett speciellt uppdrag – nämligen att försöka klara av ett anlagsprov i viltspår tillsammans med sin extramatte Loreanne. De grejade förstås detta uppdrag alldeles utmärkt. Nu väntar vi bara på lite chanser för Wolfie i öppen klass också, men Loreanne har ju även Wega att gå viltspår med.

Helgen därpå var det dags för det stora äventyret. Ann, Ralf, Linnea och jag samt Alva stuvade in oss allihop, tillsammans med en väldig massa packning, i Anns bil och satte fart mot Crufts! Vi åkte en torsdags kväll och kom fram till Birmingham två dygn senare efter att ha åkt bil, färja (Trelleborg-Travemünde), bil, tunneltåg och sedan bil igen! Utställningen gick alltså av stapeln på söndagen och hade fått ett 80-tal anmälningar i just vår ras. Totalt sett är det dock närmare 20.000 hundar! Och en himla massa åskådare dessutom. Och sedan blev det hemfärd med ny färja (Harwich-Hoek van Hollande) och därefter bil, färja (Puttgarden-Rødby) och bil… Dessutom tre finfina hotellnätter med gourmetmiddagar.

Mysiga hotellet i holländska Venlo

Gott öl har dom i Holland

Ralf, Ann och den fullpackade bilen på tunneltåget

Ståndsmässigt hotell utanför Birmingham

Lantligt hotell utanför Hamburg

Hur gick det då på utställningen? Nja, sisådär. Linnea visade först Banksy i puppy class där han blev tvåa. Och därefter Alva i open class (inkluderar även champions) och blev där 4:a bland 13 tikar. Dessutom hade vi även glädjen att träffa (och klippa) Sprocket, dvs Loofahsa King Of The Pippins, som är en son till Lakkas Rubens. Alva hade också en date med en framtida tänkbar fästman… mer info om detta kommer längre fram!

Banksy

Alva

Jag klipper Sprocket